Kvinnors passioner – Njut av livet

Tjejweekend i Göteborg

food-salad-restaurant-person-largeGöteborg är en stad som passar perfekt för en tjejweekend. Här finns en härlig citypuls, nattliv, bra shopping, fantastiska restauranger, härlig avkoppling och massor av intryck. Perfekt för en tjejhelg helt enkelt!

Det finns massor av saker att hitta på och uppleva i Göteborg, perfekta för en tjejweekend. Det är en stad med liv och rörelse, fantastiska kulinariska upplevelser, ett spännande nattliv och såklart massor av goa och glada Göteborgare. Boka rum på Hotel Pigalle eller något annat centralt och trevligt hotell tillsammans med tjejkompisarna, mamma eller systern och låt den roliga tjejhelgen börja! Här följer bra tips på vad ni kan hitta på.

Spa och restaurangtips

Är man på tjejhelg i Göteborg så är det näst intill obligatoriskt att gå å ett riktigt bra spa. Finns det sådana i Göteborg? Absolut, och ett som är lite speciellt är Art Garden Spa. Det är ett spa där man får uppleva konst och där naturen står i centrum under spa-upplevelsen. Expressen skriver att spaet håller god klass och att det är perfekt att ta sig hit när man behöver en rejäl vitamindos för själen samt lite ljusterapi för höstmörkret. Art Garden Spa har fantastiskt vackra vyer och kreativ atmosfär. Vill man äta på riktigt bra restauranger är The Barn, TOSO och La Cucina Italiana bra alternativ, läs om fler tips här. I övrigt är det härligt att bara spontant glida in på någon bar och ta en drink, testa en skybar eller varför inte något trendigt ställe i Nordstan? Det smartaste är att reka de ställen man vill besöka på dagen när man tar sin shoppingrunda. Göteborg är en populär stad med massor att göra, och turisterna kommer dit från all världens hörn.

”Förra året ökade de utländska turisterna i Göteborg med 21 procent. Göteborg slår därmed både Paris, London, Berlin och Madrid – och är femte bäst i Europa.Turisterna som gästar Göteborg kommer framför allt från Norge, Tyskland och England. England är på väg att gå om Tyskland. Det beror nog särskilt på att det går så bra flyg. Jag tror det är åtta avgångar dagligen i vardera riktningen. Det är jättebra för Göteborg att turismen ökar, framför allt eftersom jobben blir fler. Samtidigt finns det stora utmaningar med ökad turism.” Skriver GP.