Kvinnors passioner – Njut av livet

Gör din passion till ditt arbete!

När vi talar om kvinnor och passioner i samma mening tänker vi ofta på saker som att sticka, måla, fotografera, spela musik eller liknande – ja, konstnärliga passioner är dominerande bland kvinnors intressen och så har det traditionellt varit. Alla människor, oavsett kön, har dock egenskaper baserade på sina individuella egenskaper. Vad som kan vara kvinnligt för en person kan därmed vara manligt för någon annan. Vågar man bryta de normer som man många gånger vuxit upp med, kommer också chanserna till att lära sig mer om sig själv och upptäcka nya givande personlighetsdrag och intressen.

Intressena nästan lika många som antalet individer

Det finns de som älskar att sticka, och gör det så fort tillfälle ges – på tunnelbanan, på rasterna på jobbet, i sängen innan man ska sova, framför TV:n och så vidare. Andra har som hobby att måla, man har ständigt ett staffli uppställt där det står en halvfärdig tavla, kanske ett porträtt av barnen eller ett vackert landskapsmotiv. Åter andra har med sig kameran var de än går och fångar olika ögonblick på bild. Gemensamt för alla dessa kvinnor är att de har en passion, något de älskar att göra och brinner för. En del går så långt att de önskar göra ”business” av sitt intresse och starta sitt eget företag. Innan man kommer så långt bör man dock ta sig en rejäl funderare på om det kommer att vara värt det. Ett eget företag kräver en hel del jobb, mycket slit och pengar. I början blir det inte mycket tid över till vare sig vänner eller shopping. Vad man bör fundera på är saker som:

  • Räcker mitt personliga engagemang till även om det inte kommer att löna sig ekonomisk i början?
  • Vet jag människor som skulle vara intresserade, antingen själva eller att föra budskapet vidare?
  • Hur ska jag marknadsföra mig och hur ska eventuella kunder kunna nå mig och få reda på att verksamheten finns?

Man behöver dessutom en affärsidé som man verkligen tror på, och ser ett behov av på marknaden. När man funderat igenom dessa saker, och fortfarande känner att det är något man vill satsa på, säger vi kör hårt, lycka till! Att ha sitt eget företag innebär otroligt stor frihet och man får en speciell lycka av att vara sin egen chef. De finns helt klart många kvinnor som lyckats med att förverkliga sina passioner till en egen verksamhet, en av dem kan man läsa mer om här.

Nöjd över att ha ett givande intresse

Om du däremot kommer fram till att du ska ta det lite lugnt med dina företagsplaner behöver du inte deppa ihop för det. Du kan fortfarande ägna dig åt ditt intresse, och vem vet vad framtiden för med sig? I väntan på den kan du glädja dina vänner med stickade halsdukar eller strumpor, du kan beställa en fin Cewe fotobok som du kan fylla med kära minnen och du kan måla vackra tavlor som sedan får pryda väggarna i ditt hem.