Kvinnors passioner – Njut av livet

Fira midsommar på västkusten

På midsommar befinner vi svenskar oss gärna i skärgården, samtidigt som vi gärna dukar fram några av havets läckerheter på matbordet. Midsommar är en tradition för alla, både kvinnor och män. Är du en av dem som vill fira midsommar på västkusten och njuta av den vackra skärgården är det dags att boka resan redan nu för att inte bli utan en biljett.

En av de absolut största högtiderna under året i Sverige är helt klart midsommar. De vanligaste är då att man åker ut till mer lantliga platser för att fira, och lämnar städerna. Västkusten är en av de populäraste platserna att fira på. Detta är något som kanske främst märks på vägarna men också på antalet fullbokade bussar och tåg.

”Hos SJ är suget störst efter biljetter från Stockholm till Skåne och Jämtland, men även till Göteborg, Sundsvall, Falun-Mora och Norrland. Alla tillgängliga tåg sätts in, och två extra avgångar sätts in från Mora söndagen efter midsommardagen.”(Läs mer om svenska resemönster)

Rädda dagen med ett tält

Midsommar är högtiden då förväntningarna kring att kunna få ut de bästa av den svenska sommaren är stor. Man vill kunna sitta ute och äta sin sill, men alltför många gånger måste man också ge upp sina planer för att flytta inomhus för att undvika regn. Eftersom att det går att hyra tält utifall det regnar, är det dock möjligt att fortsätta med att sitta utomhus. På så kan man lugnt planera midsommar utan att behöva ha några reservplaner för dagen i bakfickan.

Vädret är dock inte det enda som spelar roll under midsommarafton. Lika viktig är maten. På midsommar vill de flesta äta den lite lättare sommarmaten. Precis som vid många andra högtider satsar man på svenska klassiker, som sill och potatis, ägg men också gärna något från grillen. För kanske kan man trots allt på midsommar frångå de mest klassiska istället införa några nya rätter. Så länge den kylda snapsen finns med brukar det mesta gå bra.