Kvinnors passioner – Njut av livet

De sämsta flygbolagen

Oavsett om man ska åka på en härlig nöjesresa, en kortare affärsresa eller en weekend spelar det roll vilket flygbolag man reser med. Är bolaget inte det bästa, kan detta påverka upplevelsen väldigt mycket och det kan dessutom vara farligt att flyga med dem.

flygplan-resa-flyga

Att välja flygbolag när man ska resa bort kan vara avgörande för hur smidig resan blir. Det finns nämligen alltid risk i dessa tider att flygbolaget går i konkurs och att biljetterna slutar gälla. För något år sedan var detta väldigt aktuellt då det var tal om att SAS skulle gå i putten.

”Men, genom att följa nyheterna och SAS planer verkar det som att flygbolaget kommer hålla sig flytande ett tag till.” Läs mer.

Något som man kanske bör lägga lite mer krut på när man väljer flygbolag, än att tänka på om bolaget går i konkurs eller inte, är om det är tillräckligt säkert och bra att flyga med. Det finns nämligen ett stort antal flygbolag som inte bara har gamla flygplan och otrevlig personal, utan de kan också ha berusade piloter som gör det ännu mer farligt att flyga med dem. Och för att undvika att välja bottennappet bland flygbolag kan det vara bra att läsa på lite på nätet om det bolag man väljer.

Nordkoreanskt bolag sämst

På nätet publiceras det ofta kundundersökningar där en rad resenärer har fått betygsätta de olika flygbolagen. Här kan man läsa om Skytrax årliga lista för flygbolag och i år har det nordkoreanska flygbolaget Air Koryo hamnat på jumboplatsen. Det är faktiskt fjärde året i rad som flygbolaget hamnar här. Främst är den dåliga service anledningen som ger dem sistaplatsen så ofta.