Kvinnors passioner – Njut av livet

Besök Stockholm i regnet

Den här sommaren blev inte riktigt vad vi väntat oss vädermässigt. Men den som planerat en resa till Stockholm lär ändå inte bli besviken. Staden bjuder på mycket som inte kräver bra väder.

11721856-how-to-spend-a-rainy-sunday

I Svenska Dagbladet kan man läsa om att Stockholms turism får en bra sommar, trots det dåliga vädret. Det är nämligen inte solsken som lockar turisterna till den svenska huvudstaden, utan de toppdestinationer som turisterna har är inomhusaktiviteter. Restaurangbesök, shopping och kulturevenemang störs inte av regnet. Dessutom så genomför de flesta turister som kommer till Stockholm de inplanerade besök de har, nästan helt oavsett väder.

Stockholm i dåligt väder

Storstadsturism påverkas i det stora hela inte speciellt mycket av vädret, så är det något som man ska göra nu när den här sommaren bjuder på så dåligt väder är att besöka Stockholm. Det finns nämligen inte bara härliga aktiviteter som shopping och restaurangbesök som man kan ägna sig åt, utan i sommar kan man även exempelvis njuta av DN-konserten med Filharmonikerna på Sjöhistoriska museet och titta på Cirkus Cirkörs föreställning ”Underart” på Dansens hus. (Källa)

Boka hotell i tid

Den som vill göra ett besök i Stockholm i sommar bör dock vara ute i rätt god tid med att boka hotell att bo på under vistelsen. Det kan man bland annat göra på nätet på stockholmshotell.com. Det är nämligen så att det råder en viss hotellbrist i Stockholm på grund av att besöksnätterna i staden ökat i ett snabbt tempo och byggandet av nya hotell inte hunnits med i samma takt.

”Stockholms hotell hade 11,8 miljoner gästnätter förra året. Det är rekord och ökningen blev nästan åtta procent på ett år. På tio år har gästnätterna fördubblats.” Läs mer.